неделя, 17 октомври 2010 г.

ЧРД




Рождените дни за много хора са просто още един повод да се напием :) В това няма нищо лошо, стига после да не ни боли глава - това в кръга на шегата.
За мен това е повод и поле за изява - какъв по-добър подарък от нещо сладко, направено с желание и любов защото готвенето е любов – поне за мен.
само в истинското и безкористно желание да направим подарък се ражда истинската идея какъв да е той.
не е нужно да е скъп, голям или лъскав, важното в този случай да е с желание да доставим радост.
и ето - идва рождения ден на човек, който не познавам или поне не чувствам, че познавам, но пък се знаем от много време и сега живота в софия ни сблъска пак. Макар да не сме онези хора, които сме били при първата ни среща, но този човек все така ме пленява, все още е толкова усмихнат и чаровен, а сега заедно с любимия си дори създаде нов живот, за който се грижат заедно.
На въпроса ми какво би искала за подарък, тази дама отговори 'не знам. нещо за ядене' :) Може би това е нормален отговор на такъв въпрос зададен точно от мен и ето какво реших да е това нещо за ядене - шоколадова торта с йогурт :)
Взимам предвид привързаността на рожденичката към шоколада, разбира се :)
Ето я рецептата, заедно с технологията:

продукти

за крема
600гр - течен шоколад -черен
600гр - заквасена сметана
120гр - бисквити еверест

за блата
220гр бисквити еверест
130гр масло
20мл мляко

в ринг с диаметър 28 см полагаме хартия за печене и след което полагаме сместа от натрошените бисквити, маслото и млякото, които трябва да са смесени и затоплени. когато блата е разпределен възможно най- тънко от сместа ще ви остане малко, слагате остатъка в друг съд и заедно слагате да печете на силно загрята фурна 200 градуса  за около 5 мин, след което оставяте да изстине и когато е изстинал, вече можете да сложите крема, който сте разбъркали  внимателно с дървена бъркалка в подходящ съд - бавно и внимателно, за да не се втечни сметаната. когато кремът е разбъркан добре, добавете натрошените бисквити и разстелете крема върху блата, покрийте с фреш фолио и сложете за поне 5 часа в хладилника. После можете да отстраните ринга и да украсите с онова 'допълнителния' блат, който изпекохме в отделен съд

надявам се да ви хареса, както хареса и на нашата рожденичка :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар