неделя, 23 май 2010 г.

Кус- кус



На гости на едни любими хора отидох с идея да сготвя нещо ново за мен като продукт - а именно марокански кус-кус
Които се оказа доста вкусен и със сигурност ще направя още опити с него
а ето и какво сътворих с него

Кус-кус с патица,броколи,сушени боровинки и кайенски пипер

Най-лесния начин за сваряването на този продукт е на пара в тензух или марля поставен върху решетка за готвене на пара - време за приготвчнето на кус- куса -15 мин

количество за 4 порции:
500 г кус-кус
2 патешки гърди- 300 г месо
броколи -500 г
20 г сушени боровинки
2г -пипер

зехтин
сол
масло

След като сварите кус-куса на пара дръпнете го от оганя и в дълбок съд с дебело дъно поставете една супена лажица зехтин за готвене - в нея запържете месото, което режете на ленти по тясната стана на гърдите.
Когато сте запържили месото, добавете броколите и разбъркайте след като и броколите за хванали загар, добавете кус-куса и отново разбъркайте . Добавете малко зеленчуков бульон или бяло вино - както прецените, че ще ви е по-вкусно, накрая сложете пипера

Накиснете боровинките в някакъв вид алкохол по ваш избор. след като поомекнат ги изцедете и поставете в малко тиганче или касерола след това добавете масло и малко булион -с тази смес след това ще декорираме ястието за колорит.

В подходяща чиния сложете ястието и декорирайте.
дано ви хареса толкова колкото на мен. да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар