неделя, 7 февруари 2010 г.

Mалко свинско



Ето една рецепта, която няма име, но пък се получи адски вкусна.
Ако обичате зеленчуците и здравословните храни като цяло,
знайте, че можете да комбинирате тези продукти и с друг вид по-здравословно месо.

продуктите за рецептата:

тофу-твърдо
соев боб
моркови
лук - червен
лук - пресен
люта чушка прясна
свинско бон филе
соев сос
джинджифил - пресен
чесън
кафява захар
филаделфия
сусам
юкари

Направете си малко карамел от кафявата захар и поставете тофуто, нека се карамелизира от всички страни. Когато е готово го отстранете от тигана.
Нарежете си морковите на жулиени с дебелина по ваш вкус. Смесете ги с лука,нарязан на полумесеци и лютата чушка,нарязана на ситно. Объркаите всичко това със соевия боб и юкарито.
Последен етап е печенето на месото, което трябва да се нареже на много тънки и широки парчета напречно на мускулните влакна
Преди да поставите месото в добре загрятия тиган, в малък съд смесете соевия сос,джинджифила, почистен и нарязан на ситно, както и чесъна и много малко кафява захар.
Когато запечатате късовете месо от двете страни и добият приятен златист цвят, налеите соса и отстранете от огъня. Не прекаляваите със соса, той трябва да е минимално количество,за да може да бъде поет от месото същевременно да остане съвсем малко. След което поставяте тофуто на дъното на чинията и върху него редите салатата и месото. Заливате със соса и поставяте малко количество филаделфия поръсена със сусам.
Надявам се да ви допадне рецептата и получилата се комбинация от вкусове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар