сряда, 27 януари 2010 г.





Ето какво ражда главата ми, когато съм сам, умислен и бленувам за следващите почивни дни, някаде далеч от мрачната и мръсна София.
Това ястие се появи в съзнанието ми породено от любовта ми към Азия. Тя не е само към храната, а и към културата им, към начина им на живот към цялото им съществуване и начин на мислене. Векове наред не само са запазили културата си, но и са я обогатявали. Такова разнообразие, такова преливане на вкусове не съм срещал никъде другаде. Дори обикновени неща са представени по неподражаем начин и са безумно вкусни с простичкия си изчистен вкус.
С тази импровизация искам да дам живот на едно свое хрумване породено не от продуктите, а от... чинията. Може би ще се изненадате, но на мен ми е нужно да имам чиния пред себеси, за да си представя ястието, което ще пасне перфектно в нея, а не обратното - да имам продукти, които да сготвя и просто да изсипя в някаква чиния.
За това следващите няколко рецепти, които ще ви представя мога да кажа, че са вдъхновени от малко странни, но много приятни за мен съдове. Купих ги от много особени, нетипични за този вид пазаруване места, но мисля, че усмивката, с която ми ги продадоха ще допринесе за чудесните резултати.

Ето и продуктите -не пиша количества но всеки може да прецени сам за себеси колко ще му е необходимо спрямо това за колко души ще готви

пушена сьомга
свинско бон филе
сусам
кориандър
юкари
пресен лук
соев сос
сусамово олио
оризови чипс


That's what gave birth to my head when I am alone, thoughtful, and longed for the coming weekend, somewhere away from the dark and dirty Sofia.
This dish appears in my mind due to my love of Asia. It is not only food but also to their culture to their lifestyle to their entire existence and way of thinking. Centuries are not only preserved their culture, but it is enriched. Such diversity, such an overflow of flavors I have not found elsewhere. Even simple things are presented in an inimitable way and are insanely delicious with its simple refined taste.
This inprovizatsiya want to give his life a fancy breed of products, but by ... plate. Maybe you'll be surprised, but I need to have a front plate sebesi to imagine a dish that will fit perfectly into it, but not vice versa - to have products that will cook and simply poured into a bowl.
For this next few recipes that will present you can not say they are inspired by a little strange, but very pleasant for me vessels. I bought them from a very special, unusual for this type of shopping places, but I think that the smile with which I sold them will contribute to great results.

Here are the products, quantities not write but everyone can consider himself to sebesi how much will need to, for how many people will cook

Smoked syiomga
pork tenderloin
sesame
Coriander
yukari
green onions
soy sauce
sesame oil
rice chips

1 коментар:

  1. Харесвам белия порцелан. А рецептите де ги? Сигурно неслучайно харесваш азиатската култура и нейния природосъобразен минимализъм - несъзнателно избираме неща, които ни помагат да се усъвършенстваме.
    (Офтопик: понеже не успяхме да обсъдим особеностите на гугъл-превода - уточнявам, че той има нужда от отличен 'изходящ' правопис и редакция на преводния резултат, обикновено. Затова е добър предимно за лична употреба)

    ОтговорИзтриване